YEREL SEÇİMLER ve ADAYLARIN ETKİSİ

Yerel seçimlere üç aydan az bir süre kaldı. Partiler adaylarını duyurdu duyuracak derken, DEM Partisi demokrasi örneği göstererek, genel seçimlerde yapmış olduğu hatayı yeniden tekrar etmemek adına; halkın talebini dikkate alarak ön seçim yaptı.

Yayınlama: 17.01.2024 13:26:35
214
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

AK Parti’den ise hala yazımızı yazana kadar ses yoktu. Yazı yayına girince belki adayı duyurulacaktır. Ama burada en önemli isim kuşkusuz Av. Mehdi Öztüzün.

Seçime Mehdi rüzgarı esti dersek şaşırtmayız.

Öztüzün,

Emekçi,

Halkçı,

İdeolojisinin yolunda giden biri.

Kendi değil partisini önde tutan bir demokrat ve idealleriyle bugüne kadar çelişmemiş ve bugünden sonra da çelişmeyecek bir isim.

Öztüzün’ü il başkanlığı yaptığı dönemden tanırız.

Herkesim tarafından sevilen biri. Hiçbir babayiğit çıkıp Mehdi Öztüzün hakkında bir mercimek tanesi kadar olumsuz bir şey söyleyemez, çünkü yok…

Seçimle iki isim belirlendi.

Parti delegeleri arasında yapılan ön seçimde Mehdi Öztüzün ve kadınlarda ise Gülistan Sönük en çok oy alan isimler oldu.

Peki parti şimdi Mehdi Öztüzün’le mi belediye başkanlığı seçimine gidecek yoksa, Öztüzün’ü meclis üyesi yapıp Gülistan Sönük’ü mü başkan yapacak? Partinin Öztüzün’ü ikinci plana atması ihtimali bile bu partiye ve seçmenine yakışmaz diye düşünüyoruz. Bazı çevrelerce böyle bir tablonun yaşanması ihtimali gündeme getirilip duruyor, ama genel seçimde yaşanan durumu göz önüne alıp partinin böyle bir hata yapması hezeyan olur…!

Mehdi Öztüzün, dava adamı.

Bugün ona oy veren çoğu seçmenin yolu bir şekilde olsa Öztüzün’le kesişmiştir. Öztüzün avukat, geçmişten bugüne taş atan çocuklardan tutun da her türlü adli olayda karşılıksız, ücretsiz şekilde binlerce kişinin davasına katılmıştır. Fedakar bir insan. İl başkanlığından sonra partisine hiçbir zaman küsmedi, hiçbir zaman siyasi düşüncesine ters olacak hiçbir girişimde bulunmadı. Eskiden Yılmaz Güney sineması vardı! Bazen orda görür bir çay içme vaktimiz olurdu. Şimdi Yılmaz Güney de kalmadı…!

Yerel seçimlerde DEM Partisi her zaman avantajlıydı ama bu seçim çok başka bir rüzgar yaşatacak. Mehdi Öztüzün ismi yerelde kabulü olan ve takdir gören bir adım oldu.

YEREL YÖNETİMİN HİZMETİ TAKDİR EDİLMEYECEK Mİ…!

Yerel yönetimin şu sıralar yaptığı park çalışmaları harikalar yaratıyor.

Malabadi köprüsüne yapılacak park projesi muazzam olmuş.

Batman girişindeki İstiklal parkı ise Avrupai bir hava estiriyor.

Yerel yönetimin bu anlamda yapmış olduğu hizmetleri takdir etmemek affedersiniz ama nankörlük olur. Elbette eksikler oluyor, elbette memnuniyetsizlikler yaşanıyor, elbette kusurlar var; fakat sırf başkan vekili diye Vali Ekrem Canalp’ın yaptığı onca başarılı güzel hizmeti de takdir etmemek doğrusu haksızlıktır. Vali ve Başkan Vekili Canalp, yerel yönetimdeki ekibiyle güzel işler yapıyor. Yerel yönetimdeki ekip takdiri hak ediyor, seçim sonucu ne olursa olsun, şuan için bu ekip Batman’a güzel hizmetler kazandırdı. Kentin çehresini değiştirdiler, kentin en sevdiği sima olan Habip ismini yaşattılar, bu çok güzel bir kazanımdır.

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.