DEM YİNE AYAĞINA MI SIKACAK?

Genel seçimlerde CHP’ye verdiği destek nedeniyle sandıkta beklenen oyu alamayan HDP, şimdi isim değişikliğiyle DEM Parti yerel seçimlerde de benzer hatayı yapıp ayağına mı sıkacak?

Yayınlama: 19.02.2024 12:06:11
580
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Yerel seçim için delegeler arasında ön seçim yapan DEM Parti, şimdi adayını açıklamaktan çekinerek, Av. Mehdi Öztüzün’e adaylık vermemek için sürekli gündem değiştiriyor.

PARTİLİ VE DELEGELERİN İRADESİ YOK MU SAYILACAK?

Hem seçmenin iradesi diyeceksiniz,

Hem de sandıktan çıkan ismi başkan yapmamak için sus pus olacaksınız!

Bu perspektifle bakıldığında maalesef DEM Parti de sular durulmuyor. Hem genel seçimde tabanı, kendi seçmeninizin iradesini yok sayıp CHP’ye oynadınız. Şimdi de kadın kotasını kullanarak Gülistan Sönük’ü belediye başkanı adayı yapacaksınız? Kimse yanlış anlamasın Gülistan hanıma karşı değiliz. Sandıktan birinci çıkan Öztüzün başkan adayı olsun, Gülistan Sönük ise eşbaşkanı olsun.

Hani irade diyorsunuz, hani hep kayyumu eleştiriyorsunuz ya, şimdi siz kendi seçmenizin iradesine saygı göstermiyorsunuz? Siz kendi seçmenizin iradesine saygı göstermezseniz kayyumun gelmesini de eleştirmemelisiniz!

Hani irade?

Hani seçmene saygı?

Hani tabanın sesi..

Mehdi Öztüzün, boş beleş bir adam olsa eyvallah!

Hiç mi saygınız yok mu insana!

Bu davaya adam ömrünü verdi!

Yıllarca binlerce çocuğun ve siyasinin davasına ücret almadan baktı?

Kibirsiz.

Yurttaşın içinde söylemleriyle yaşadığı gibi olduğu için mi yok sayıyorsunuz?

Tüm kesim Mehdi Öztüzün’ün ön seçimden çıkmasına sevinmişken, herkesim bu kişiyi bağrına basmışken, şimdi ne oluyor da Mehdi Öztüzün’ü görmezden geliyorsunuz? Kamuoyuna paylaşın biz de bilelim! Bırakın artık kimi koysak seçilir zihniyetinden, gördük işte genel seçimlerde ne duruma düştünüz.

PARTİ İKİYE Mİ BÖLÜNDÜ?

Partinin üst düzey yetkililerinin Mehdi Öztüzün’ü istememesi partiyi ikiye böldü. Mahallelerde, sokaklarda tepkiler çığ gibi büyüyor. Tabanın sesini duyamayacak kadar kulaklarını kapatan bir kesim delegeleri yok mu sayacak. Bu seçimde delege ve halkın sesini duyacaklarını belirten DEM Parti yine geçmişte olduğu gibi kendi bildiğini mi okuyacak. 20 Şubat Salı günü Yüksek Seçim Kuruluna listeler verilecek. Hep beraber göreceğiz. DEM Partisi kendi iradesine saygı mı gösterecek yoksa seçmenini yok mu sayacak hep birlikte göreceğiz.

Madem delegelerin iradesi yok sayılıyor ne diye ön seçim yapıp binlerce insanı düğün salonunda topladınız!

Özgürlük,

Demokrasi,

Eşitlik, kavramı bu mu…!

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.