PERDENIN ARKASINDA NE VAR‏

Yayınlama: 21.02.2024 14:06:28
100
A+
A-

Günlük yaşantımızda ki ölçülerimiz yaşam standartlarımıza göredir. Hayatımızı belli statüler üzerine oturtmaya çalışırız. Bazen iyi düşündüğümüz planlarımızın çok iyi işlemediğini fark ederiz.  Bir başkasının yaptığı kötülük hayatımızı mahvedebilir. Planlarımız alt üst olur. Üzülmemek elde değildir, çare de değildir. Hep hayatımıza yeniden başlar, yeni sayfalar açarız. Ta ki enerjimiz bitene kadar.

Başarmak yeniden hayata başlamak demektir. Yeniden hayata başlama iyi plan yapmayı gerektirir. Hayatımızda elde ettiğimiz başarılar bizi bir adım ileriye götüreceği gibi, bizi çekemeyenlerin de olabileceğini belirler. Herkes kendi başarısını sever. İnsanlardan bir kısım, bazı insanların başarısından memnun olur, bazı insanlar ise karşısındaki insanın başarısından hoşlanmaz, istemez ve memnun kalmaz. Çünkü benim başarım birilerinin önüne geçmek demektir. Tıpkı yapılan koşu yarışmaları gibidir. Koşuda birinci olan kişi, bir başkasının önüne geçer ve yarış sonunda hem başarıyı elde eder, hem de büyük sevince sahip olur. Bir daha ki yarışta belki birinci olan kişinin birinci olmaması için o kişiye düşmanlık yapılacaktır ki bu durum da düşmanları arttırmış da olur.

Başka bir örnek verecek olursak: Bir terzi işyerine kendi işini büyütmek ve anlaşmalar yapmak ve çok önemli misafirlerini ağırlamak için perde dikmeyi hayal eder ve hayalini gerçekleştirmek için hazırlıklara başlar. Pazardan kumaş alır. Dikiş makinesini hazırlar ve başlar dikmeye. Böylece perdesini hazırlar. Gösterişli ve güzel bir kombine hazırlar ve bitirir. Artık perdesi hazırdır penceresine asmıştır. Misafirleri gelmeye başlar. Gelen her misafir dikilen perdeyi çok beğenir ve terzinin kendi isinde çok iyi usta olduğuna karar vererek işleri terziye verirler. Terzi çok büyür. İşinde gelişir iyi de para kazanır. Gün gelir çekemeyenlerden biri perdesinin arkasına geçer ve terziye suikast düzenleyerek kendi önündeki engeli kaldırdığını düşünür. Terzi ölür.

Peki ya sonra. Sonrası suikast yapan için hayat kabustur. Belki bir kişiyi ortadan kaldırdı ama pek çok düşman kazandı.

Tıpkı burada vermiş olduğum örnekte ki gibi, bütün başarılar iyi planlarla elde edilir ve bu başarılar çok iyi karşılanırken aynı zamanda da çekmeyen kişilerin ortaya çıkmasına sebebiyet verir. Bu durum biz başarımızdan vazgeçeceğimiz anlamına gelmez, geçmemeliyiz.

Türkiye güzel vatanım. Bu vatanı korumak hepimizin görevi. Pek çok başarılı iş yapacağız ama önlemimizi alarak perdenin arkasını kollayacağız. Böylece kötü olayların önüne de geçmiş oluruz.

Yazarın Son Yazıları
03.04.2024 14:29:31
19.03.2024 16:02:56
31.01.2024 12:10:21
08.01.2024 12:45:27
27.12.2023 12:57:51
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.