ORUÇ TUTMAK

Rahman ve rahim Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 21.03.2024 14:22:39
61
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Hz. Peygamber, bütün ibadetler gibi orucun da insan davranışlarını etkileyen, düzenleyen yönlerine işaret eder. Oruç bir kalkandır. Oruçlu, saygısızlık yapmasın, ahlaksızca konuşmasın. Eğer biri kendisiyle dövüşmeye veya sövüşmeye kalkışırsa, iki defa,’Ben oruçluyum’ desin. Bu canı bu tende tutan Allah’a yemin ederim ki oruçlunun (açlıktan dolayı değişen) ağız kokusu Allah nezdinde, misk kokusundan daha hoştur. Allah oruçlu için şöyle buyurur; O, yemesini, içmesini ve cinsel isteklerini benim için terk ediyor. Oruç benim içindir. Onun mükafatını ben vereceğim. Bir iyiliğe ise on misli ecir vardır. (Buhari savm 164,)

Hz. Peygamber bu hadisinde orucu kalkana benzetmektedir. Kalkan, nasıl ki savaşta askerleri düşmanın ok ve kılıç darbelerine karşı koruyorsa, oruç da sahibini öyle korur. Kendi nefsinden, şehevi arzulardan, şeytanın vesveselerinden de onu korur. Bu hassasiyetle oruç tutan kişi dünyada günah ve kötülüklere, ahrette ise cehennem azabına karşı korunmuş olacaktır. Oruç kalkanımızı dilimize, elimize, cahil ve zorba tutumlara karşı kullanacağız. Birisi bizimle sataşır, kavga ve dövüş edecek olursa ona karşı oruç kalkanımızı kullanıp üç defa ben oruçluyum demeye çalışacağız. Benden uzak dur. Elhamdülillah Kozluk ilçemizde açıktan yemek yiyen yok… Lokantalar, çay ocakları hepsi kapalı. Oruç atmosferi ilçemizde çok güzel. Teravih namazlarından sonra camilerden çıkan kalabalık insanları, çocukları, bayanları görmek insana ayrıca bir huzur veriyor. Rabbim daim etsin,devamını getirsin. Bu sene teravih namazında bayanların katılımı baya yüksek. Rabbim onlara güç ve kuvvet versin. Sayılarını artırsın. Ramazan fırsatlarını kaçırmayalım. Kendimizi namaza, cemaate, teravihe, Kur’an okumaya, zekata, iyilikler yapmaya verelim.

İftarda dua; “Allah’ım senin rızan için oruç tutum, verdiğin rızık üzerine iftarımı açtım. Sana inandım. Kabul eyle” diye dua edelim… Filistin için dua’da buluşalım…

Yazarın Son Yazıları
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
14.03.2024 12:09:40
07.03.2024 16:06:56
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.