Batman Petrolspor ligin 5. haftasında kendi seyircisi önünde akşam serin bir havada rakibi Adana 01 FK’yı Atabey’in yıldızlaştığı maçta 3-1 mağlup ederek liderliğini sürdürdü.
Ben hep şunu benimsemişimdir; Batman Petrolspor’da ligi forse edecek çok güçlü oyuncular var. Bunun getirdiği özgüven şampiyonluğun en büyük adayı konumuna getiriyor.
Maça gelecek olursak serin havanın ve seyircinin verdiği coşku ile kompakt ve çok hızlı geçiş oyunuyla rakibini ekarte etme çabasına giren Batman Petrolspor, zorlu rakibi Adana 01 FK karşısında bütün olasılıkları sahaya sürdü. Tabii ki gecenin yıldızı vardı o da Atabey Çiçek. 4 haftadır suskun olan gölcü oyuncu hattrick yaparak adeta takımını tek başına sırtladı.
Bu karşılaşmada defans hattı ve orta sahayı derli toplu buldum. Kırmızı – beyazlılar özellikle kenar bekleriyle ofansta çok önemli işler çıkardılar.
Mert Çapar’ın fizik gücü yok diyoruz ama hiç olmadığı kadar fizik var. Bazen beyinle kapatırsın fiziği. 2-3 defa gitmezsin de 1 defa gider iş yaparsın. 50-60 metre geri koşmazsın ama pas arası yaparsın. Çapar bu zekada bir oyuncu. Şampiyon kadroların, ligi forse eden kadroların içeride böyle bir figüre ihtiyacı olur. Bir figür de yetmez, 2-3 daha faydalı olur ki bu figürler de mevcut.
Serdar Bozkurt, Petrolspor’un oyun felsefesini, futbolcuların performansını, takım ruhunu, hepsini değiştirmiş. Yani ortaya yeni bir Batman Petrolspor gelmiş. Tüm bunlardan önemlisi geçen sene zaman zaman eleştirdiğimiz “bu takımda oyun felsefesi ve bütünlük yok” dediğimiz kavram tamamen ortadan kalkmış. Forvet, orta saha ve defans bütün olarak birlikte hareket ediyorlar.
Takım olarak hücuma gidiyorlar, takım olarak defansa geliyorlar. Bunun için de orta sahayı rakibe teslim etmiyorlar. Kalabalık hücuma çıktıkları için de çok gol pozisyonuna giriyorlar.
Geçen sene bunları pek çok göremiyorduk. Ama bu sene Serdar Bozkurt bu ligi çok iyi çözüp elindeki güçlü kadroyla rakiplerini çok iyi analiz edip iyi sonuçlar çıkarıyor.
Kırmızı – beyazlı ekip sezona çok iyi hazırlanmış gözüktü. Atabey Çiçek, Ahmet, Onur, Feyyaz, Batuhan, Mert Çapar, Mert Örnek ve Kubilay bu takım için önemli oyuncular olduğunu gösterdiler ama hep böyle oynamalılar. Maçın 2. bölümünde yine pozisyon bulan Petrolspor’du ama golü yiyen takım da Petrolspor oldu. Kırmızı – beyazlılar attığı kadar da net pozisyonları değerlendiremedi. Mücadele eden ve maçı bırakmayan, gelecek için umut veren bir Petrolspor izledik pazar gecesi.
Sonuçta, Batman Petrolspor lige iyi bir başlangıç yaptı. Bu takım Pazar günkü performansıyla her zaman şampiyonluk yarışının içinde olur.