ELLERİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLERİMİZ

Yayınlama: 23.11.2022 15:33:07
94
A+
A-

Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızı, emanet ettiğimiz öğretmenlerimiz. Nice zorluklarla mücadele edip, çocuklarımızı eğitmeye çalışan öğretmenlerimiz.
Elleri öpülesi, yürekleri narin  öğretmenlerimiz. Yeri geldiğinde sırtındaki paltosunu, ayağındaki ayakkabısını öğrencisine veren öğretmenlerimiz. Hatta ve hatta öğrencilerini evladı gibi gören, yürüyemeyene ayak, göremeyene göz olan öğretmenlerimiz.

Evet öyle öğretmenlerimiz var ki, içinde bulundukları zor koşulları hiçe sayarak, emanet ettiğimiz çocuklarımızı, geleceğe taşıyan ve onlara bir şeyler öğretmeye çalışan insanlardandır öğretmenlerimiz. Kimi zaman kendilerinden de fedakarlık yaparak geleceğe, iyi, doğru eğitimli nesiller yetiştiren insanlardır öğretmenlerimiz.

Pek çok ülkede 1994’ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle “Öğretmenler Günü” olarak kutlanmaktadır. Her yıl ülkemizde de, 24 Kasım’da kutlanan Öğretmenler Günü, 24 Kasım 1928 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün millet mekteplerinin başöğretmenliğini kabul ettiği gündür.

Öğretmenlik mesleğini icra eden saygıdeğer öğretmenlerimizi onurlandırmak için, her yıl Türkiye’nin çeşitli yerlerinde etkinlikler düzenlenerek, öğrencilerimiz ve velilerimiz ile birlikte, öğretmenler günü kutlanır.

Öğretmenlerimiz,  bir ülkenin ileriye gitmesinde büyük öncüdür. Bir insan hayatında eğitim ve öğretim olmazsa olmazlardandır. Yaşamımızın her alanında, pek çok bilgiye ihtiyaç duyarız. Bu bilgilerin büyük bir kısmını öğretmenlerimizden öğreniriz. Bundan dolayıdır ki, eğitimli insanlara ihtiyaç duyduğumuz her dönem için, öğretmenlerimiz, geleceğe ışık tutabilen, kişilikli ve karakterli insanların yetişmesine büyük vesiledir. Öğretmenlerimizin bilinçli olması demek, toplumumuzun bilinçli olması demektir. Gelecek nesillerin bilinçli olması demektir.

Öğretmenlerimizin yaşamımız içerisindeki maneviyatı, ömür boyu sürer ve manevi değeri büyüktür. Çoğumuzun yaşamında, öğretmenlerimiz ile ilgili pek çok anımız vardır. Öğrencilik yıllarımızda yer alan bu anılar, bizim için büyük maneviyatlardan biridir. Bizim özel anılarımız içinde yer alır.

Kimi insanların yaşamında özel günleri vardır, benim içinde 24 Kasım’ın önemi oldukça büyüktür. Çünkü çok sevdiğim güzel insanın hem öğretmen oluşu, hem de doğum gününün aynı gün olmasından dolayı, 24 Kasım benim için önemlidir. O güzel insanın doğum gününü ve öğretmenler gününü, ayrıca bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü buradan kutluyorum.

Yazarın Son Yazıları
02.04.2024 13:40:06
27.02.2024 12:55:44
31.12.2023 12:51:41
28.03.2023 13:56:30
12.03.2023 13:56:50
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.