YÖNETİCİLERİN BATMAN’DAN HABERİ YOK

Yayınlama: 23.10.2022 16:04:24
402
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Batman bu kadar aciz duruma düşmemişti. Son yıllarda yaşadığımız en büyük sorun boş vermişlik! Devlet kurumları tarafından halkın sorunlarına yönelik çözüm üretme konusunda boş vermişlikleri neredeyse her gün yaşıyoruz.

Batman-Diyarbakır yolu,

Siirt çevre yolu,

Havaalanı yolu,

Organize sanayi yolu,

Yol ve önemli güzergahlarda uyarısız bulunan açık mazgal çukurları… gibi sorunlar ulaşım konusunda sadece birkaç sorun! Amma bunlar bile çözülemiyor.

Maazallah bir yöneticinin,

Bir siyasinin,

Bir vekilin,

Bir kanaat önderinin yakını bu yollarda kazaya kurban gitse hemen ertesi gün yol yapımına başlanır, sorun varsa çözülür.

Amma!

Vatandaşa bir şey oldu mu kimsenin umurunda olmaz!

Olsaydı haftalardır gazetelerin gündeme getirdiği bu sorunlar hala konuşulur muydu? Konuşulmazdı. Demek birileri işini iyi yapmıyor. Bazı yöneticiler koltuğunu ısıtma ve koltuğundan ayrılmamak için altına zamk yapıştırmış!

Hey yönetici!

Koltuğundan bir kalk

Makam aracıyla hava yapacağına,

Bu kentin sorununa eğil, alanına giren sorunları acilen çöz.

Babanızın hayrına o koltuklarda oturmuyorsunuz!

Kendinizi Cumhurbaşkanımı sanıyorsunuz?

Siyasiler çalışmayan yöneticiyi görevinden almadı.

Herkesin tek derdi tek adam olma!

Sağlıkta durum aynı, değişen bir şey yok.

Hastanelerde sadece yöneticilerin hizmetine sunulan asansörler, hastanelerdeki hijyen sorunu, başı bozukluk, denetimsizlik ve vatandaşa layık görülen pis yatak ve çarşaflar…

Yılan hikayesine dönen 500 yataklı hastane…

Bu kadar kötü bir dönem yaşamamıştık.

Ayağın baş olduğu bir dönemde bu memleket bu kadar sahipsiz bırakılmazdı.

Sorunlarınıza muhatap bulacak yönetici bulamıyoruz.

 FISTIK TARLASI TOKİ OLUYOR

Neyin kafasını yaşıyoruz anlayamıyoruz.

Batı Raman’da bulunan hazine arazileri TOKİ’ye devredildi. Garip olan bir çivi çakmanın bile yasak olduğu petrol sahalarında TOKİ’nin ev yapacağı!

Burada TPAO neden sessiz kaldı bunu da anlamadık doğrusu!

Köylüler ayaklandı, 100 yıldan fazla o topraklarda yaşayan vatandaş bugün işgalci denerek topraklarını kaybedecek. Oysa 30 binden fazla fıstık ağacı orada tarumar olacak. 100 Yıldan fazla orada yaşayan köylüye tapu verilmemişse bu köylünün ayıbı olmaktan çok ilgili kurumların hatası ve ayıbıdır. Köylü iktidarın il başkanına gidiyor, ama çözüm yok.

İl başkanı hangi soruna eğildi?

Nereye el atsak elimizde kalıyor…

ÜNİVERSİTE REKTÖRÜ CEO MU!

Üniversite rektörü Batmanlı diye çok sevindik. Yöneticimiz yerli ama atadığı onca birim amiri ise Kırşehir’den gelme. Üniversitenin web sayfasına bakın sadece rektör var.

Bu üniversitede rektörden başka kimse çalışmıyor mu?

Hep rektör, hep rektör!

Rektör kitap fuarında, rektör askıda bilet kampanyasında, rektör sempozyumda, rektör Ankara’da. Eski rektör Aydın Durmuş dönemi gibi kurum sitesi sosyal medyaya dönmüş. Yok mu bu üniversite başka bir iş yapan, bilim üreten!

Şimdi de bizlere askıda bilet haberi servis edildi.

Devlet kurumlarının gözü bile vatandaşın delik cebinde. Sayın rektörüm madem böyle bir kampanya başlattınız, kaç askıda bilet desteği sundunuz?

Atadığınız onca rektör yardımcıları, daire başkanları, müdürler, kaçı kaç biletle kampanyanıza destek sundu? Bunları da basına servis edin de vatandaş da çorbaya bulursa tuz eklesin. Önce bir üniversitenize eğilin, sorunları yerinde görün, dinleyin. Ceo mantığıyla üniversite yönetilmez. Üniversitedeki sorunları önümüzdeki günlerde yazmaya devam edeceğiz.

Seçime az kaldı.

1 yıla kalmaz herkes değişecek.

Memleketin basiretinin bağlanmasının tek sebebi seçim bekleyişi olsa gerek…!

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.