ADAY ADAYLARI VE MESUT HAMİDİ

Malum gündemde seçim var.

Yayınlama: 02.04.2023 13:21:33
Düzenleme: 02.04.2023 14:17
485
A+
A-

Aday adayları yerelde konuşulanlar arasında yerini bir haftada olsa kaybetmeyecek. Ak Parti’de Nasıroğlu’nun birinci sırada aday gösterileceğine kesin gözüyle bakılınca, iktidar partisindeki aday yarışı da az da olsa heyecanını yitirdi. Nasıroğlu, herkesimin sevdiği bir isim. Nasıroğlu ailesinin herkesime faydası olduğundan, babadan gelen gönül mirasını çocuklarını sürdürüyor. Haliyle Nasıroğlu denilince şehirde akan sular duruyor.

Nasıroğlu gibi genç bir aday da aday adayları arasında yerini buldu. Hamidi ailesinde, şeyh torunlarından ve toplumla iç içe mütevazi bir yaşamıyla çevresinde takdir toplayan Mesut Hamidi var. Hamidi 92 doğumlu ve endüstri mühendisi. Şeyh torunlarından olan Hamidi, medrese kültürüyle de yetiştiğinden yaşına göre oldukça olgun duruşuyla da dikkat çekiyor.

Mesut Hamidi, Ak Parti’de gönüllü olarak yer almış biri, geçmişte gençlik kollarından tutun da partinin yereldeki tüm çalışmalarına katılmış. Şimdi Milletvekilliği için aday adaylığını açıkladı. Rüzgarın muhalefetten yana yön değiştirdiği şu sıralar Ak Parti’de gönül bağını sürdüren Hamidi’nin aday adayı olması bence önemli bir duruş. Yıllarca bu partiye gönül vermiş bir kişinin hala bağlılığını sürdürmesi ve aday adaylığı için Ak Parti’den yana yelken açması gözlerden kaçmamalı. Muhalefet partisinin 6’lı masası güçlü geliyor. Seçim bu ülkede 1 saatte bile her şey değişebilir iken, muhalefetin fasoları ve muhalefet içinde iktidara taliplinin çıkması seçimi iki bilinmeyenli bir denkleme soktu. Erdoğan hala güçlü. 6’ya 1 mücadelenin sürdüğü seçim atmosferinde Erdoğan’ın gücünden korkmamış olsalardı bu birleşme olmazdı. Malum Erdoğan yıprandı, o da tıpkı Özal gibi, Çiller gibi yıpranma sürecine girdi. Her şeyi tek elde toplayarak kendini yıpratmayı sürdürdü. Oysa 2018 seçimlerinde Erdoğan değil de Muharrem İnce kazanmış olsaydı, bugün seçimin aranan ismi Erdoğan’dan başkası olmazdı. Başta da yazdığımız gibi, burası Türkiye; siyasette her an her şey olabilir, 6’lı masa her an dağılabilir ya da her an büyük bir atakla seçim arenasında sağlam bir adımla da yoluna devam edebilir. Yereldeki aday adaylarının durumu da bugünlerde belli olacak.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 1 Yorum
  1. Sıradan Bir Vatandaş dedi ki:

    Batmandaki medya böyle olduğu müddetçe çok affedersiniz ama Batmandan bi bok çıkmaz. Hep birileri tarafından ısmarlanan haberler… Allah aşkına Mesut Hamidi denen şahsı kim tanıyor? Ne özelliği var şex torunu olması dışında? Sanki dedesinin Batmana çok faydası oldu da şimdi torunu kolları sıvamış. Ayırıca Milletvekilliği Batmanda 3 aile dışından kimseye verilmeyecek mi? Bu nasıl bir sistem? Babadan oğla ya da toruna mı geçiyor bu hak? Kast sistemi mi var acaba?