AK Parti’nin aday adaylarından öne çıkanlar

Halk TV’yi izlediğimizde kesinlikle seçimi CHP’nin yani 6’lı masanın kazanacağını görürsünüz, iktidara yakın tv kanallarını izlediğinizde ise iktidarın önde olduğunu görürsünüz.

Yayınlama: 04.04.2023 15:21:48
Düzenleme: 04.04.2023 17:24
253
A+
A-

Sosyal medyada ise spesifik anketlerde CHP’nin kesin kazandığına inanabilirsiniz. Peki reel böyle mi? Değil!

Hala anketlerde Ak Parti’nin önde olduğunu CHP’nin kendi vekilleri bile konuştuğunu duyarsınız, demek muhalefet muhalefetliğini yapamamış! Reele baktığımızda yerelde hangi partinin popüler olduğunu yine aday adaylığı sayısının çokluğu bize az da olsa rüzgarın kimden yana estiğini gösterir. En azından izler taşır diyebiliriz.

Batman’da 34 kişi aday adaylığı için iktidarın partisi olan AK Parti’nin kapısını çaldı. 34 aday adayı ne demek! Rüzgarın nasıl estiğine bakarsak iktidar partisi yine rüzgardan nasiplenmiş. Kötü giden ekonomik gidişata rağmen rüzgarın iktidar partisinden yana esiyor olması oldukça ilginç!

Maalesef muhalefet muhalefetliğini gösteremedi. Her ne kadar gündemde seccade meselesi yer etse de, Kılıçdaroğlu arada pot kırmayı sürdürüyor. Sanki birileri bilinçli olarak Kılıçdaroğlu’nun yanlış yapmasını istiyor, özellikle yakınındakiler.

 

Gelelim Batman adaylarına; Ferhat Nasıroğlu’nun adaylığına kesin gözüyle bakılıyor. İkinci sırada kim olur bilinmez ama içlerinden bir aday da Fırat Tunç. Fırat Tunç’u Batman’da çoğu kişi tanır. Kendi halinde, işini yürüten idealist ve Batman sevdalısı bir iş insanı.

Tunç, son yıllarda Batman’da istihdama yönelik büyük atılımlar yaptı. Tunç, market zincirlerine bir yenisi daha ekleyerek 5. şubesini açtı. Geçtiğimiz aylarda et üretim tesisi açarak istihdam sağlayan Tunç, mütevazi kişiliğiyle de kentin sevilen isimlerinden. Tunç, aday adayı. Aday adayları arasında en çok konuşulan isimlerden belki ilk sırada geliyor. Bugün sokağa çıksanız her yer de Tunç’u görürsünüz. Bir vekil adayı gibi kapı kapı geziyor. İşini gücünü bırakmış, seçime odaklanmış gibi. Mevcut İl Başkanı, Tunç gibi çalışsaydı bugün iktidar partisinin teşkilatı Batman’da bu kadar ezik olmazdı. Emin Ekmen ve Ömer El sonrası Ak Parti yerelde kayboldu gitti.

Fırat Tunç’u öne çıkaran iş insanı oluşu mu? Bence değil, sokaktaki insanlar ekonomik şartlardan dolayı iktidara tepkili iken, il başkanı sokak sokak gezemezken, vekili ve il başkanı sadece iktidara yakın esnafı dolaşırken; hala bir vekil aday adayı olan Fırat Tunç’un bir il başkanı bir vekil adayı gibi her yere gitmesi, her kapıyı çalması ve her gittiği yerde güler yüzle karşılanması iş insanlığından çok samimiyeti, sunduğu güleryüzü ve sunduğu güvenden kaynaklanıyordur.

Fırat Tunç, vekil adayı olursa şaşırmam. Hatta biraz daha ileri gidip partiyi Tunç’a bırakırlarsa kimse şaşırmasın.

Adam yapıyor, koşturuyor, çalışıyor.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.