BAYRAMLIK AĞZIMIZI AÇTIK

Seçim yaklaştı, gazetemiz Medya ile Ferit Tunç yönetimindeki Yön gazetesi ile ortak canlı yayınlara başladık. Siyaset üzerine başlattığımız canlı yayınlar sandığa gidecek her vatandaş için oldukça önemli.

Yayınlama: 19.04.2023 22:00:23
307
A+
A-
Batman Medya Gazetesi İmtiyaz Sahibi

Batman Medya Gazetesi ve Batman Yön Gazetesi’nin Youtube kanalları üzerinde Çapraz Sorular Seyr’i Siyaset programının 3. bölümünü de yayınladık.

Sorulmayanları soruyoruz,

Çekinmeden,

Herkesin merak ettiği

Her şeyi konuklarımıza soruyoruz.

Ak Partili vekil aday adayları,

Yeniden Refah Partisi vekil adayları,

HDP’nin vekil adaylarını hepsini konuk ettik.

Öncelikle niyetimiz AKP, HDP’yi ve CHP’yi bir programda buluşturup çapraz sorularla, hani o özlem duyduğumuz eski açık oturumlar gibi bir yayın yapmak istedik. Teklifimize HÜDA PAR sözcüsü, Ak Parti milletvekili adayı Serkan Ramanlı dışında sıcak bakan olmadı. Oysa hepsinin bir arada olup açık şekilde konuşulmayanları konuşmak istemiştik.

Farklı görüşler bir araya gelip tartışmadıktan sonra, ya da ileri sürdükleri fikirleri kamuoyuna açık şekilde söylemedikten sonra neden siyaset yapmak isterler ki?

Okuyucularımız programa yoğun ilgi gösterdi. İzleyicilerimiz canlı yayında online olarak sorularıyla da merak ettikleri şeylere cevap bulmaya çalıştı.

Vekil adaylarını programlarımıza konuk etmeyi sürdüreceğiz, tabi çekinmez ve bu konuda arzuluysalar halkla buluşurlar…

 

NE OLACAK SANDIK

2018’den bugüne Türkiye’de çok şeyler değişti. Geçmişin şartlarına göre AK Parti’nin icraatlarını saymakla belki bitiremeyiz. Ama AK Parti’nin ilk yıllarında yaptıkları çalışmaları, reformları kalkıp 2023 yılında sıralamak mümkün değil. Günümüz ekonomik şartlarında 2018’den bu yana kötü giden ekonomiyi düzeltemeyen, dünya ekonomi politikalarına başkaldıran ekonomi politikalarıyla seçime giren bir Ak Parti var.  Başarılı mı, çarşı pazar, raflar bu işin başarılmadığının en iyi kanıtı. Mehmet Şimşek döneminde ekonomide güven vardı, şimdi ise kuzu etiyle, dana eti arasında insanların aklıyla dalga geçen bir felsefe var. Kabul etmek lazım ki, Batman AK Parti teşkilatı Emin Ekmen ve Ömer El döneminde büyük bir başarı elde etmişti. Kaç başkan değişti ama hala Ekmen ve El dönemindeki başarıyı yakalayamadı. Ak Parti en iyi döneminde bile yani 2018’de oy puanını çok düşürmüştü, peki 5 yıl boyunca oyunu yükseltecek, halkın cebindeki artırabilecek hiçbir çalışmaya imza atamadı. Sağlık 90’lara döndü.

Kurumlar liyakatsiz atamalardan dolayı iş yapamaz hale geldi. En okumuş en bilim insanı dediğimiz Batmanlı hemşerimiz rektör oldu, gelir gelmez kız kardeşine ve yakınlarına kadro verdi. Bilim yuvası dediğimiz yer liyakatsiz atamalarla gündem oldu, soru önergesiyle tartışıldı, bilimden çok kadrolaşma ve küstürme konuşuldu. Koskoca Batman üniversitesinde bini aşkın çalışan bulunuyor. Siyasetçisine diyet ödemek adına Ağrı’dan, Siirt’ten, Mardin’den, Ankara’dan, Ağrı’dan ithal memurları yönetici yapan bir CEO rektör bulunuyor. Bini aşkın çalışan bu atamalardan sizce çok mu memnun! Bu memnuniyetsizlik sandığa yansımayacak mı? Elbette bu liyakatsiz atamalar Ak Parti’ye oy kaybettirecek? 10 kişinin memnun olduğu devlet kurumlarında onlarca örnekle bu durumu özetleyebilirsiniz. Görüyoruz, konuşuyoruz, şikayetler inanılmaz derecede artmış. Sokakta esnaf, emeklisi, kurumlarda çalışanlar, herkes bıkmış.

İnsanlar et yiyemiyor,

Temel gıdaya ulaşamıyor,

En büyük sorun belli zümre dışında kimse iyi beslenemiyor.

Vatandaş çocuğuna yumurta yediremeyecek duruma geldi, devlet çıkıp bu soruna el atmadı.

Ak Parti’den öncede Türkiye vardı. Özal dönemi, Erbakan dönemi, onlar yok ama devlet hala var. Devleti var eden kişiler değildir, kanunları politikalarıdır. Seçimlerde şahısları konuşmaktan başka bir şey yapmıyoruz.

Memur,

İşçi

Alım gücünü kaybetmiş, söz sahibi sendikalar yüzünden bu ekonomik ortamda maskaraya dönen çalışanlar, bugün Ak Parti demiyorsa sandıkta 2018 ile 2023 yılı arasındaki değişmeyen iyileşmelerden olduğunu bilmeli.

Millet ittifakı ya da Cumhur ittifakı kim gelirse gelsin, sistemi değiştirmeli. Bu gidişat iyi bir gidişat değil.

Sosyal reformlara,

Düşünce özgürlüğüne,

Güven piyasasına,

Gelecekten yana kaygısız bir bakışa ihtiyacımız var.

Gelecekten endişe duymak istemiyoruz,

Cumhuriyetin,

Demokrasinin

İnsan haklarının tesis edilmesine ihtiyacımız var.

Canlı yayın programımızda bunları soruyoruz. Gelen her vekil adayına bunları iletiyoruz.

 

HDP’DE ADAYLIK POLEMİĞİ

HDP’de bir gerçek var, o da halkın aradığı aday değil genel merkezin atadığı aday kimse o oy alır. HDP’de bu fikrinden bu politikasından vazgeçmeli. Batman’da HDP’ye yıllarını veren, halkın gönlünde taht kurmuş onlarca isim var. Ama o isimleri nedense hiçbir şekilde vekil adaylığında göremedik.

Av. Mehdi Öztüzün,

Özcan Erdem,

Mustafa Tekik,

Ahmet Tekik,

Mehmet Demir… ismini sayamadığımız onlarca isim var.

 

Hiç olmasa Mustafa Tekik yada Ahmet Tekik, vekil adayı yapılamaz mıydı? Çok mu zor bu isimlerden biri mecliste olsa, vatandaşın da sevdiği, güvendiği önemsediği bu isimlerden biri vekilliğin alasını yapardı.

Biz nasıl Ak Parti değişmeli diyorsak, HDP’de kendi içinde değişim yapmalı, vizyonu halkın beklentilerine göre okuyup değiştirmeli. Biraz daha yerele eğilmeli. Bugün çoğu kişi HÜDA PAR’ı eleştirir, ama bugün bakıldığında beğenir ya da beğenmezsiniz, kabul eder ya da etmesiniz en iyi muhalefeti yapan HÜDA PAR ile Deva Partisi’ydi.

HDP biraz daha yerele önem vermeli. Yerelde halkın beklentilerine kulak asmalı.

Ne diyelim iyi bayramlar…

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.