Elveda ey Şehr-i Kur’an elveda,

Elveda Ey Şehr-i Ramazan…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Elveda ey Şehr-i Ramazan elveda,

Elveda ey Şehr-i Rahmet elveda,

Yayınlama: 13.04.2023 14:31:51
190
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

On bir ayın sultanısın,

Dertlilerin dermanısın,

Hakk’ın bize ihsanısın,

Elveda ey Şehr-i Ramazan elveda…

Merhabalarla karşıladığımız on bir ayın sultanı Ramazan ayını elvedalarla uğurluyoruz. Cenab-ı Hak bu rahmet, mağfiret ve bereket mevsimine tekrar kavuşmayı nasip eylesin… Bu beyitleri Ramazan ayının on beşinden sonra Teravih namazlarında söylüyoruz. Artık Ramazan’ın sona doğru yaklaştığını bizlere bildiriliyor.

Yaklaşık iki ay önce ülkemizde cereyan eden asrın felaketi diye adlandırılan bir “Deprem” olayı yaşandı. Eli binden fazla vatandaşımızı kaybettik. (Cenab-ı Allah kendilerine Rahmet eylesin) Çok sayıda yaralı ve gazilerimiz var. 11 il, 48 ilçede büyük hasarlar meydana geldi. Rabbim bu ayın hürmetine bir daha böyle acılar göstermesin. Elhamdülillah devlet ve millet olarak bununda üstesinden geleceğiz, el ele birlikte ve sabrederek… Destek ve yardımlarımızla oradaki kardeşlerimizin şimdiye kadar yaralarını nasıl sarmışsak bundan sonrada sarmaya çalışacağız. Kim ne dersen desin bu devlet, bu millet birlik ve beraberlik içerisinde bununda üstesinden gelecektir. Buna inancım tamdır. Milletimiz boş insanların lafına kanmasın. Çoğu insanlar gelip “Hocam ben bu sene zekat ve fitrelerimi deprem bölgelerine… oradaki kardeşlerime göndereceğim, dinen oluyor mu” diye soruyorlar? Bu kardeşliğin örneği değilse de nedir peki… İşte bu elim felaketten dolayı bu sene Ramazan’a hüzünlü ve buruk bir şekilde girdik. Ramazan sanki bu sene depremin etkisiyle daha maneviyatlı geçti. Diğer senelere nazaran Teravih namazlarına, farz namazlarına, cami ve cemaate ibadet ve zikre daha çok rağbet vardı bu sene… Yolda giderken kafile kafile bayanların teravih namazlarına gittiklerine şahit olduk. Çocukların teravih namazına gelmeleri… Böyle manzaraları görünce insan çok mutlu oluyor. Camilerde okunan Mûkabele ve indirilen hatimler… Sahur vaktinde okunan sallalar, iftar vaktinde okunan ezanlarla ve iftar vaktinde misafirlerine verilen ikramlarla ne güzel geçti bu seneki Ramazan ayı… Kısacası yaptığım gözlemlerle ve halktan sorduğuma binaen bu seneki Ramazan ülkemizde ve Kozluk ilçemizde çok güzel, huzurlu, sakin kavgasız, ihlâslı, takva ve tam Ramazanın hakkını vererek ve genel olarak iyi geçtiğini düşünüyorum. Tabii ki muhakkak az da olsa bazı ufak tefek olumsuzluklar cereyan etmişse de oda normaldir diye karşılayalım.

Bu sene ki Ramazan ayı hava serin olduğu için çok güzel geçti. İnsanlar hiç acıkmıyordu. Kime sorsan herkes aynı duyguyu paylaşıyordu. Ne mutlu o insana ki, Ramazan ayını ibadet şuuruyla geçirmeye çalışan hava ve heveslerine uymayanlara… 17 Nisan Pazartesi gecesini Salı’ya bağlayan gece mübarek Kadir gecesidir. Bunu da buradan duyuralım… Bütün müslümanların ve kıymetli okurlarımın gecelerini kutluyorum. Rabbim hepimizin yar ve yardımcısı olsun. Rabbim hakkımızda hayırlı olanı kılsın. Rabbim devletimize ve milletimize zeval vermesin. Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

Yazarın Son Yazıları
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.