Yağan bereket sele dönüştü

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 23.11.2023 13:53:21
104
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Kıymetli okurlar, çoktandır kurak geçen ülkemiz ve Batman ilimiz tam bir yağmur yağmasına hasret kalmıştı… Cenabı Allah lütfetti ülkemizin bir çok şehrine ve Batman ilimize de geçen Pazar akşamı yağmur yağdırdı… Cenabı Allah her şeye kadirdir. Yeryüzündeki her şey onundur. Bu gibi olaylarda bizlere düşen ders alıp günah ve hatalarımızdan nasuh bir tövbe etmek. Ancak yağan üç saatlik rahmet sele dönüştü ve maalesef 4 vatandaşımızı kaybettik. Rabbim onlara merhametiyle muamele etsin… Ailelerine sabre cemil versin.

Şehir merkezindeki işyerlerine, hastanelere, evlere su bastı, hayvanlar telef oldu. Özellikle Seyitler mahallesinde hasar büyüktü… O geceye şahsen bende tanık oldum… Kozluk’ta bir arkadaşımızın düğününden sonra arkadaşlarla beraber Batmana gezmek, dolaşmak ve çorbacı Mehmet ustada paça yemek için yola çıktık. Bekirhan’dan sonra yağmur yağmaya başladı yavaş, yavaş araçla gidiyorduk. Paçacıya geldik yemek yedik, çayımızı içtik… 01.00 gibi kalkmak için yola koyulduk. Yağmur şiddetli bir şekilde yağıyordu ve arabadan zor indik. Caddeler suyla dolmuştu. Petrol City kavşağında sular baya birikmişti ve araçlar suda mahsur kalmışlardı. Gelen araçlarda öbür tarafa geçemiyorlardı. Dönüp Bölge Hastanesi tarafından ters yönden gidiyorlardı. Bizde döndük oradan gittik. Velhasıl yolda biriken sulardan dolayı çok dolaştık. Büyük bir felaketi Rabbim bizi korudu… Saat: 02.00 civarı gibi Kozluk’a eve vardık. Arkadaşlarla aramızda keşke gelmeseydik dedik… Ne diyelim nefsimize uyduk. Rabbim bizleri affetsin…

Böyle durumlarda Batman halkı haklı olarak şehri yönetenlere eleştirini dile getirebilir ve şöyle bir eleştiride bulunabilir: Şehir her gün büyüyüp gelişmektedir. Tabii ki bu büyümeyle beraber altyapının da değişmesi lazım… Kanalizasyonların temizlenmesi lazım. Yeni alt yapılarının yapılması lazım… Bazen çalışmalar yapılıyor ama demek ki yeterli değilmiş! Batman’da 2006 yılında yani 17 yıl öncede sel felaketi yaşanmış ama maalesef bu konuda şimdiye kadar tam anlamıyla bir çalışma yapılmamış. Pep ertelenmiş ve ne yazık ki ülkemizde olaylar meydana geldiğinde harekete geçiliyor. Halbuki daha önceden AFAD uyarıda bulunmuştu… Yetkili kurumlar buna hazırlıklı olmalıydılar… Umarım yetkililer bundan sonra düşünüp bir çare bulurlar… Sayın Valimiz Ekrem Canalp’ın bu sorunu çözeceğini ümit ediyorum… Basından öğrendiğimize göre sayın Valimiz o gece selin yaşandığı yerdeymiş… Rabbim yar ve yardımcısı olsun… Rabbim şehrimizi muhafaza etsin. Bir daha böyle olayları göstermesin.

Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.