6 Şey haramdır, bereketi götürür

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 14.12.2023 12:36:59
171
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Resulü Müctebâ Efendimiz (S.A.V.) buyuruyor: “Şu 6 şey haramdır, bereketi götürür. İdarecilerin rüşvet alması, köpeklerin parayla satılması, atın parayla çiftleştirilmesi, zinadan para kazanılması, parayla hacamat yapılması, gayba dair hainlere danışılması.”

Peygamber Efendimiz (S.A.V.) hadis-i şerifte açık açık uyarıyor. Bahsettiği altı şeyin çok kötü olduğunu, haram olduğunu ve hayatımızdaki bereketi götüreceğini bize aktarıyor. Kendimizi bunlardan muhafaza edeceğiz. Elimizden geldiği kadar değil! Bir mümin olarak kesinlikle bu günahlardan uzak duracağız. Öbür dünyada yazımızın başında saydığımız bu günahlardan biriyle Allah’ın huzuruna çıkmayacağız. Bu günahları terk etmek için Allah’a söz vereceğiz. Verdiğimiz sözde duracağız, durmamak münafığın alametidir. Hadiste geçtiği gibi hem de günahtır. Ümmeti olan biz Müslümanlar da Resulullah Efendimizin (S.A.V.) sözlerine, uyarılarına dikkat etmeliyiz ve kulağımıza küpe etmeliyiz. Hadis-i şerifte ilk uyarı devlet idarecilerine, yöneticilere ve memurlara yönelik rüşvet alınan memlekette bereket olmaz. En tepedeki idareciden, en aşağıdaki memura kadar kim rüşvet alıyorsa hem kendi hayatının hem de ülkesinin bereketini kaçırıyor demektir. Rüşvet olan memlekette bereket olmaz, o yüzden hiçbir idareci, yönetici, memur rüşvet almayacak. Rüşvet düzenin yıkılmasına, toplumun bozulmasına sebep olur.

Merhum Batman’ın eski Belediye Başkanı sayın Salih Gök’ün Belediyenin giriş kapısına astığı “Rüşvet alanda verende melundur” yazısı halada Batman’da dilere destandır. Şehirde başkanın ismi hayırla anılıyor. Allah rahmet eylesin… Bu dünyada en güzel şey insan ölünce herkes ondan iyilikle bahsetmesidir ve ondan razı olmasıdır. Geçenlerde Kozluk ilçesi Ulaşlı (Şelmo) köyünde kaynanamın kız kardeşi rahmet etti. Taziyesine gittik ve orada kalıyorduk. Rahmetli hakkında köylüler, erkekler olsun, kadınlar olsun herkes özellikle komşularının söyledikleri söz şuydu: “Rahmetliden çok razıydık. Allah’ta ondan razı olsun. Bir gün olsun hiç birimizin kalbini kırmamıştır” diyorlardı…. Onu iyi vasıflarla anıyorlardı. Ne mutlu ona… Allah rahmet eylesin… Bunu niye dile getirdim sorarsanız? Kendimize ders olsun ve bizlerde öyle yaşamaya çalışalım ve arkamızda iyi hasletler bırakalım diye…

Filistin için dua da buluşalım.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.