HANE ZİYARETİ…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 08.02.2024 12:48:25
Düzenleme: 08.02.2024 13:00
116
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Resûl-i Ekrem efendimiz ümmetine de hasta ve din kardeşlerini ziyaret etmelerini emrederdi. Bir hadis-i şerifinde şöyle buyurmuştur: “Kim Allah için bir hastayı veya bir Müslüman kardeşini ziyaret ederse, bir münadi ona şöyle seslenir; Ne güzel ve ne hoş bir amel işledin. Bunu yapmakla senin yürüyüşünün ecri de güzel oldu ve cennette kendine bir yer hazırladın!”(Tirmizi, birr, 64)

Bu bağlamda geçtimiz hafta Cumartesi günü Diyanet Kozluk Müftülüğü merkez Güneşli Camii Gençlik grubu olarak Kozluk Koçaklar köyünde ikamet eden Musa Toğrap kardeşimizin hanesini ziyaret ettik. Grubumuzdan Osman Toğrap’ın akrabasıydı… İkindi namazımızı hanesinde cemaatle kıldık. Cemaatle namaz bizim olmazsa olmazımızdır. Bizleri çok güzel bir şekilde ağırladı. Memnun kaldık, arkadaşlar adına kendisine çok çok teşekkür ederim. Rabbim hanesine, ömrüne bereket versin ve kendisine salih bir evlat nasib ettsin. Gençlik grubu olarak Şubat ayı ilk toplantımızı gündeme yeni düşen olaylar, güncel dini meseleler, kadın ve erkek sorumlulukları, çok kadınla evlenme, konuları hakkında Musa kardeşimizin hanesinde gerçekleştirdik. Çok verimli ve güzel bir birliktelikti… Bir daha ki toplantımızı farklı bir yerde ve farklı dini konuları görüşmek dileğiyle…

Daha önceki yazılarımda da belirtiğim gibi ara sıra böyle etkinlikler yapmaya çalışıyoruz. Taziye ziyareti, hasta ziyareti, hane ziyareti, beraberce piknik, turlar gibi çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Yaptığımız ziyaretlerde elimiz boş gitmiyoruz. Karınca ve kararınca bir katkı yapıyoruz. Allah kabul etsin… Daha güzel ve verimli etkinlikler için hayırsever Batmanlı iş adamlarından destek bekliyoruz. Destek için 05352094346 nolu telefondan bizimle irtibat kurabilirler.

Filistin için dua da buluşalım.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.