Bir takım eleştirilerin devamı niteliğinde

Geçen haftaki yazımızda Batman Üniversitesi’ni ele almış ve birtakım eleştirilerde bulunmuştuk. İlk yazımdan sonra oldukça fazla olumlu eleştiri ve tebrik aldım, bunlar için öncelikle buradan desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür etmek isterim. Hafta başında önceden planlanmış bir seyahate çıkacağımdan dolayı bir-iki hafta gecikmeli olsa da mutlaka yazmaya devam edeceğim.

Yayınlama: 06.08.2023 12:27:35
215
A+
A-
Uzaklardan Farklı Bir Bakış, Birkaç Görüş…

Daha önce de belirttiğim gibi uzaklarda yaşıyor olsak da manen her zaman memleketimizle birlikte ve vatandaşımızın yanında olduk. Herkes gibi basını takip ediyor, bir kulağımızı da daima halka veriyoruz. Üniversitede olan “tuhaf” olayları da duyduk okuduk haliyle. Fakat sözde yazılanları pek tuhaf bulamadık ne yazık ki.

Amacımız hiçbir zaman körü körüne bir kurumu ya da kişiyi hedef alarak taşlamak, eleştiri yağmuruna tutmak olmadı olamaz da. Her şeyden önce objektifliğe sığmaz bu fakat olanlar bu derece göz önündeyken susmayı da kendime yakıştıramıyorum.

Bir Diş Hekimliği Fakültesinden bahsediliyor nicedir. Henüz kendine ait bir binası, öğretim üyeleri, laboratuvar desteği ve alt yapısı dahi olmayan bir fakülteden. Üniversite bünyesine yeni bölümler ve fakülteler kazandırmak elbette iyi bir gelişme, fakat üzerinden birkaç dönem geçmiş olmasına rağmen hiçbir altyapısının hazır olamaması, merkez kampüste Rektörlük binasının alt katının bir fakülteye ev sahipliği yapacak olması çok ilginç.

Hele ehliyetsiz ve liyakatsiz alımlara, bununla beraber içeriden haksız yükselmelerin detayına hiç değinmeyeceğim bile. Aslında en çok buna değinilmesi gerekirken bunu daha detaylı olarak başka bir yazımda ele almayı düşünüyorum nasipse. Bu kısım bir iki cümleyle anlatılacak gibi değil çünkü.

URAP RAPORU

Geçtiğimiz günlerde URAP (University Ranking by Academic Performance) Araştırma Laboratuvarı Türkiye’deki üniversitelerin akademik performanslarını birbirleriyle karşılaştıran bir rapor yayımladı. Bilin bakalım bu raporda Batman Üniversitesi’nde bir önceki döneme göre nasıl bir gelişme olmuş?

Maalesef üzülerek söylüyorum ki medyada sürekli haber olan, enerji ile ön plana çıkmak için özellikle gayret sarf eden üniversitemizde ‘tuhaf şekilde’ bir gerileme mevcut. Varın bundan sonraki yorumu siz yapın, bunun üzerine söyleyecek başka bir söz bulamadım ben çünkü.

Son olarak şunu söylemek istiyorum ki, bir yöneticinin Batmanlı olması yapılan hataların ya da yanlışların sineye çekilmesini gerektirmemeli. Bir Batmanlı olarak Batman Üniversitesinin rektörünün Batmanlı olması başım gözüm üzerine, kendi memleketine daha fazla hizmet etmesini bekleyerek buna sevinirim fakat Batmanlı olması bende bir artı değildir ve yanlışları eleştirmeyi, doğruları savunmayı ve bunun için mücadele etmeyi halkım adına boynuma borç bilirim.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.