BATMAN’I SEVİYORUZ

Yavaş yavaş etkisini hissettiğimiz sonbahara sıcak yaz günlerinden sonra kavuşmuş bulunuyoruz sevgili dostlar.

Yayınlama: 17.09.2023 12:17:48
Düzenleme: 17.09.2023 14:07
212
A+
A-
Uzaklardan Farklı Bir Bakış, Birkaç Görüş…

Tatilimizi yaptık ve tatilin ardından herkes memleketine, işe güce geri döndü derken ben de güzel bir tatil yaptığımı söyleyebilirim. Anavatana gelmek, Türkiye’yi gezmek, memlekete sevdiğimiz dostlarla görüşmek, anne babamı mezarlarında ziyaret etmek, topraklarını sulamak bir kez daha nasip oldu, Allah’a şükürler olsun.

Bu süre zarfında özellikle İç Anadolu bölgesinde birçok il ve sayısız ilçeyi gezme şansım oldu. Bu il ve ilçeleri gezerken elbette yapılan belediyeciliğe de şahit oluyorsunuz. Parklar, bahçeler, ekilen dikilen ağaçlar, ormanlar, insanların soluklanacağı minik yeşil alanlar ve dahası.. Bu ilçeleri gördükçe kendi memleketim Batman’dan daha da uzaklaştığımı açık ve net şekilde söyleyebilirim. Bakın ilçelerle kıyaslıyorum, illerle değil. Her geçen gün şehirde dikilen bina sayısı artmakta, yeşil alanı, ağaçları arttırmak düşüncesi ise daha da azalmakta benim gözlemlediğim. Yollardaki yama ve çukurlar, bitmeyen yol çalışmalarından ise hiç söz etmeyeyim, çünkü oraya bir girersek eminim ki kolay kolay çıkamayacağız. Ama isterseniz geldiğinden beri köy köy, mahalle mahalle gezen, halkla diyalog içerisinde olduğunu vurgulama derdinde olan bir Validen, Belediye Başkan vekilinden bahsedebilirim. Biz yıllardır aklından halka hizmet etmenin h’sini geçirmeyen belediyelere maruz kalmış bir halkız. Ayrıştırıcı, taraflı, herkesin kendinden olana sahip çıkmaya çalıştığı, kendinden olmayana ise acımasızca kapıyı gösterdiği bir anlayışa karşıyız. İsteklerimiz çok da basit aslında, biz başa gelen kişinin ideolojisinden sıyrılıp tamamen hizmet mantığıyla vatandaşı odak noktasına alan yönetim anlayışı istiyoruz. Öyle iki köy gezmekle, vatandaşla yerlerde oturarak verdiğiniz pozlarla olmaz bu işler. En başta eğer bunu beceremeyecekseniz sırf koltuk için makam için çıkmayın oralara, istemiyoruz. Uzak değil daha geçenlerde bir tuvalet krizi yaşanmadı mı Batman’ın merkezinde? Belediye habersiz mi tüm bunlardan? Vatandaş görüyorsa belediye hayli hayli hakimdir, ben eminim.

ELEŞTİRİLERİMİN AMACI İYİ ANLAŞILMALI

Bakın ben eleştiri yaparken hiçbir zaman şehrimi kötülemek, yermek veya düşmanlık etmek için yapmıyorum. Hem sosyal medyada hem de bu platformda daha önce de sayısız eleştiri yaptım ama hepsinde amacım acaba bir şeyler daha da iyiye gider mi, şehrim için bir iyileşme söz konusu olur mu idi. Evet doyduğum yer farklı olabilir fakat doğduğum yer Batman’dır ve bundan sonra da daha iyiye nasıl gider düşüncesiyle eleştiri yapmaya devam edeceğim. Bir takım arkadaşlar eleştirilerimi art niyetle yaptığımı iddia eder gibi olmuş, buna da buradan cevap vermiş olayım.

Güzel bir tatil sonrasında siz değerli okurlarla buluşmak beni çok sevindiriyor, dilerim daha güzel temalı yazılarda buluşalım. Sağlıcakla kalın.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.