“ZULMÜN OLDUĞU YERDE TARAFSIZLIK NAMUSSUZLUKTUR”

Yayınlama: 15.10.2023 12:48:22
Düzenleme: 15.10.2023 12:55
485
A+
A-
Uzaklardan Farklı Bir Bakış, Birkaç Görüş…

Bütün hafta neredeyse bütün dünyanın gözleri İsrail tarafından işgal altında olan Gazze ve o bölgenin üzerindeydi. Elbette bizde gerek ulusal basından gerekse dünya basınından olanları takip ettik. İsrail-Filistin meselesi elbette ki bugünün konusu değil. 1948’lerden günümüze süregelen bir sorun. Bugün her ne kadar “Filistin zamanında topraklarını sattı” şeklinde algılar yapılıyor olsa da hepimiz biliyoruz ki o toprakları İsrail zorla aldı ve kendi yerleşimcilerini bilinçli bir şekilde o topraklara yerleştirdi.

Her Ramazan ayında istisnasız Filistin’e saldıran, Ramazan Bayramını biz Müslümanlara zehir eden, orayı bombalayan ve günahsız çocukları bebekleri katleden İsrail bugün büyük bir özgüvenle kendine hak verilmesini bekliyor. Bugünse artık gördükleri zulümler canına tak eden halk direnişte, savaşta. Yani İsrail tarafından terörist ilan edilen Filistinliler bugün kendilerine göre haklı bir dava için savaşıyor. Fakat Siyonist rejim her geçen gün daha da fazla mazlumun canını almaktan geri durmuyor, bununla beraber o medeni olduğu söylenen batı ise bizzat İsrail tarafından işlenen savaş suçlarına karşı üç maymunu oynamaya devam ediyor. Batı’nın her şeyin üzerinde gördüğü Hümanizm yerle yeksan edildi ve belki de özellikle yüzlerce sivil Müslüman katledildi. Ne insan hakları ne haber alma hakkı ne yaşama hakkı, bir avuç Siyonist aslında Batı’nın tüm maskesini düşürdü. Bu derece barbar bir yaklaşımın içerisinde yer aldığı Siyonizm ile ilgili bana düşen söylenecek tek bir cümle kaldı; Ya dünya Siyonizmi bitirecek ya da Siyonizm insanlığı bitirecek. Başka yolu yok!

Orada yaşayan ve şu anda savaşan halkın tabi ki Müslüman ülkelerden birtakım beklentileri vardır. Ama bugün bu beklentiler ne kadar karşılanıyor tartışılır. Şöyle bir haritaya göz attığımızda Mısır, Ürdün, Suudi Arabistan komşu ülkeler ama neredeyse mazlumların yanlarında olmayı bırakın karşılarında olmasınlar diye dua edeceğiz. İsrail için ABD, İngiltere, Almanya, Fransa bir araya geliyor ve İsrail aleni şekilde savaş suçu işlemesine rağmen desteklerini tüm dünyaya duyuruyorlar fakat Müslüman ülkeler daha bir araya gelmek konusunda bile adım atamıyor. Kendi ülkemiz olan Türkiye’de bile şaşırarak izlediğim ve dinlediğim İsrail’in yaptıklarını haklı gören bir kitle var. Bununla beraber ülkemizde her geçen gün artarak devam eden bu katil ve Siyonist İsrail rejimini kınayan kitleler de mevcut şükürler olsun. Müslüman kayıtsız şartsız mazlumun yanındadır. Elinden geliyorsa eliyle, gelmiyorsa malıyla mülküyle yine gelmiyorsa zalime kalbiyle buğz etmeli ve zulme maruz kalan mazlumlar için duasını eksik etmemelidir.

Ya Rabbi!

Miraca şahitlik ettirdiğin Kudüs’ün özgürlüğüne de bizleri şahit kıl.

Allah’ım! Şu mübarek topraklardaki zalimleri kahreyle.

Bu zulmün bir an önce son bulması Filistin’in kendi topraklarında özgürce ve huzurla yaşaması duasıyla hepinizi saygıyla sevgiyle selamlıyor sağlıcakla kalmanızı temenni ediyorum.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.