ÜNİVERSİTE LOJMANINDAKİ TRAJİKOMİK ELEKTRİK SORUNU

Sonbaharın etkilerini yavaş yavaş hissettiğimiz güzel bir Ekim sabahından hepinize selamlar sevgiler değerli dostlar.

Yayınlama: 08.10.2023 13:28:15
251
A+
A-
Uzaklardan Farklı Bir Bakış, Birkaç Görüş…

2015 yılında TOKİ tarafından devri alınan Batman Üniversitesi’nin Batı Raman kampüsünde 100 dairelik lojmanları bulunuyor. Hafta içinde lojmanların kullandığı pahalı elektrikle ilgili çıkan haberleri okuyunca konunun iç yüzünü merak ettim ve orada oturan arkadaşlardan detayları öğrendim. Meğer lojmanlar mesken olarak geçmesine rağmen elektrik ödemesi sanayi elektriği kullanıyormuş gibi yapılıyormuş. Üstüne üstlük bunu orada oturan vatandaşlar yeni fark etmişler. Bu trajikomik durumu öğrendiğimde bir gülümsemedim değil çünkü Batman Üniversitesi sürekli enerji konusunda ön plana çıkmaya çabalayan bir kurum. Böyle reklam yapan bir kurum nasıl oluyor da böyle bir durumun içerisinde kalıyor aklım almıyor. Bu uygulamanın neden yapılıyor olduğu da kafaları karıştırdı açıkçası. Neden mesken olarak görünmesine rağmen ticari elektrik olarak faturalandırılıyor? Bir an önce aydınlatılmalı ve faturalandırılma doğru şekilde yapılmalı diye düşünüyorum.

Bakın ortada bir iddia varsa bunun öncelikle bir alt yapısı olmalı. Daha kendi elektriğini ve suyunu karşılayamayan bir kurum neye dayanarak enerji ile ilgili büyük iddialarda bulunuyor bilemiyorum. Yalnızca yapılan enerji zirveleriyle bilişim zirveleriyle bu iş olmaz. Ama amaç reklam yapmaksa, yapılan reklamla medyayı meşgul etmek ve insanları manipüle etmekse doğru yoldasınız, aynen devam. Zaten sayın rektörün geldiğinden beri ne kadar medyatik olduğunu, Ankaralardan siyasilerle ya da farklı kurumlardan kişilerle yaptığı her ziyareti kamuoyuyla büyük bir hevesle paylaştığını bilmeyen görmeyen yoktur sanıyorum ki.

Bir üniversitenin ne kadar başarılı olduğu yaptığı yayınların kullanılabilirliğiyle, bilime yaptığı katkılarla ve bu katkıların gerçek hayata ne kadar geçirilebilir olduğuyla ilgilidir.

İşte bunun için de liyakat ve ehliyete dikkat edilmeli. Gelin görün ki memlekette liyakati arayan da soran da önemseyen de kalmamış durumda. Dönüp dolaşıp aynı noktada durmaktan dilimizde tüy bitti inanın biz de yorulduk ama ne yazık ki gerçek bu ve biz gerçekleri konuşmaktan bir adım bile geride değiliz, elimizden geldiğince olmayacağız da. Daha güzel günlerde daha güzel temalarla buluşmak dileğiyle, sağlıcakla kalın.

 

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.