“Samimiyet…!”

Yayınlama: 24.11.2022 15:37:25
474
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

 

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Efendimiz aleyhi salatü ve selam, kıyamet günü üç kişinin getirileceğini üçününde yaptıklarının karşılıksız kalıp cehenneme atılacağını haber veriyor; Üçünde de temel sebep, temel problemyani yaptıkları iyiliklerin karşılık görmemesinin temel sebep nedeni “Samimiyetsizlik” ihlassızlıktır.

Gelecek bir insan şehit olmuştur. Soracak ona cenabı Allah (c.c) neden şehit oldun, neden canını verdin diye… Ben senin rızan için yarab diyecek… ‘Hayır sen kahramanlığını ispat etmek için, insanlar ne kadar kahraman, ne kadar cesur desinler diye savaştın. Savaşırken öldün ve senin benden alacağın bir şey yoktur’ buyrulacak…

Gelecek hayırsever, zengin. Sen neden efendim bu kadar verdin hayır yaptın.? diye sorulacak oda senin rızan için şeklinde cevap verecek. Ona da tekrar hayır insanların beğenisini kazanmak, ne cömert insan, ne hayırsever insan denilsin diye yaptın şeklinde cevap verilip oda yaptıklarının karşılığını göremeyecek ve cehenneme sürülecek.

Alim getirilecek, kitaplar yazmış konuşmalar yapmış. Efendim çok güzel konuşuyor, çok güzel vaaz veriyor, ne güzel kabiliyet kendisinde var, efendim eserler üretmiş. Sen neden yaptın bunları? Aynı cevabı verecek. Senin rızan için… Hayır insanlar ne kadar alim, ne güzel konuşuyor, ne güzel okuyor desinler diye yaptın şeklinde cevap verilip oda yaptıklarının karşılığını iyilik olarak görmeyecek ve cehenneme sürüklenecek.

Kıymetli okurlar; sadece ve sadece Rabbimizin rızası için yapılanları Allah kabul eder Cele celalühü… İhlas yaptığımız iyiliklere ve ibadetlere insanların beğenisini beklemeyi, karıştırmamaktır. Yani yaptığımız bütün iyilik ve güzellikleri sadece ve sadece Rabbimizin rızası için yapmaktır. Rabbimiz öyle yapmayı nasip etsin inşallah cümlemize.

Bizleri ihlaslı kullarından eylesin. Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun. Hakka namzet ol… Bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım öğretmenler gününü kutluyorum. Rabbim onların yar ve yardımcıları olsun.

 

Yazarın Son Yazıları
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
07.03.2024 16:06:56
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.