“Başkasının Ölümü…!”

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Yayınlama: 12.01.2023 17:24:13
134
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Ölüm başkasına gelir, bize gelmez hep başkasının ölümüne şahit oluyoruz. Kendi ölümümüze şahitlik ettiğimiz gün yani öldüğümüz vakit, iş işten geçmiş olacak ve yaparsak ölmeden önce yapmamız gerekiyor. Ölümden sonra artık bir şey elden gelmez. Ne hayır ve hesenat yaparsak ölmeden önce yapmamız. Kendimiz için daha iyidir. Belki ölümümüzden sonra kimse bizim için hayırda bulunmaz. Sanki ölüm bize gelmez gibi davranıyoruz. Bize geleceğimizi fark etsek yeteri kadar idrak etsek rahat böyle günah işleyebilir miyiz? Yani ağzımızdan çıkanın ölçüsü olmaz mı?

Bütün azaların ölçüsü var kıymetli okurlarım. Çok iyi yaşayan bir adam olarak söylemiyorum. Size Allah’ın kitabını çok iyi yaşayalım, hep beraber söylüyorum. Allah söylediklerini yaşayanlardan eylesin, hepimizi dinlediklerini yaşayanlardan eylesin hepimizi… Ama sanki,ölüm bize gelmeyecekmiş gibi böyle çok rahat yaşıyoruz. Hocam söylediğin gibi yaşarsak da insana hayatı zehir gelir. Öyle değil zehir haline gelmez. İnsan haramlardan uzak durmayı başarsın tamam… Ne zaman ölürse ölsün, nerede ölürse ölsün fark etmez sonunda varacağı yer cennettir. İnsan imanla beraber kaç yaşında ölürse ölsün bazen diyoruz ki, o genç gitti zavallı diyoruz. Eğer dünyadaki kalış süresi bin sene bile olsa, sonu cennet olmazsa, bin sene değil milyon sene olsa ne olacak bir anlam ifade etmez.

Allahimanla, vekur ‘an’la yaşayıp, imanla öle bilmeyi, haramlardan uzak durarak yaşayıp helal dairesinde kalarak yaşayıp ölebilmeyi hepimize nasip eylesin inşallah…. Fani dünyadır geçicidir, onun için harama bulaşmaya değmez. Şimdiye kadar olurda değişmişsekte nasuh bir tövbe edip pişman olalım. Pişmanlığın fayda vermediği güne bırakmayalım ve cidden haramdan uzak duralım. Hak etmediğimiz şeyi almayalım., tenezzül etmeyelim.

Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

Not; Üniversite okuyan bir öğrenci kardeşimiz var maddi durumları iyi değil Allah rızası için ona yardımda bulunmak isteyen hayırseverlerimizin bu numaradan 0535 209 43 46 bizimle irtibata geçebilirler.

Yazarın Son Yazıları
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.