Vakit kardeşlik vakti

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Yayınlama: 16.02.2023 16:46:18
96
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Yüce Rabbimiz Kur’an-ı Kerim’de şöyle buyuruyor: “Elbette zorluğun yanında bir kolaylık vardır. Muhakkak her zorlukla birlikte bir kolaylık vardır.”(Inşirah.5,6) İnanıyoruz ki, bu sıkıntının da ardında bir ferahlık gelecektir. Her türlü zorluğu el birliğiyle ve kardeşlik ruhuyla aşacağız. Devletçe, milletçe bu olayın üstesinden geleceğiz. Buna inancımız tamdır. Rahmet Peygamberi (s.a.s) bizleri (yani ümmetini) şöyle tarif ediyor: “Müminler birbirlerini sevmede, birbirlerine merhamet ve şefkat göstermede, tıpkı bir organı rahatsızlandığında diğer organları da bu acıyı hisseden, paylaşan bir beden gibidir. (Müslim,birr 66. Gerçekten bir mümin kardeşimizin canı yansa, yada sıkıntıya düşerse O, acı ve sıkıntı bütün müminlerin canında hissedilir. O, sevgi ve yardımlaşma duygusu imandan kaynaklanıyor. Azda olsa, çokta olsa içimizde iman nuru vardır. O iman bizleri depremzede kardeşlerimizden koparamıyor. Kim elinden ne gelirse kardeşleri için bir şeyler yapıyor. Ülkemizde yediden yetmişe herkes seferber olmuş, kimse kimlik arayışına düşmüyor, kimse siyasi arayışa düşmüyor, herkes el ele ve birlikte kardeşlerin yaralarını sarıyor.

Hayatımdan bunu unutmayacağım, yardımda bulunmak için Kozluk Kaymakamlığımızın yardım standına gelen eli öpülesi bir teyzemiz, duygularını bizlere şöyle anlattı: “Benim maddi durumum iyi değil ama yinede kendi elimle beslediğim kaç tane tavuğumu satıp parasını depremzede kardeşlerimize göndermek için yardım toplama görevlilerine teslim etmeye geldim. Bügün onlar zor durumdayken onlara yardım etmesek ne zaman edeceğiz. Dünyada kendi elimizle yaptığımız iyiliklerimiz bize kalır. Başka bir şey kalmaz” dedi. Hepimiz çok duygulandık, gözümden yaşlar aktı… Teyzemizi alkışladık, tebrik ettik. Onunla fotoğraf çektiler.

Mesela; Sason ilçemizde yolların karla kapalı olmasından dolayı yardımları köyden katırlarla ilçe merkezine ulaştıran kardeşlerimizi de unutmayalım. Yine aynı Sason ilçesinde küçük çocukların deprem bölgelerine göndermek için odun toplaması… Hakkari Şemdinli ilçesinde bir teyzemiz deprem bölgesine göndermek için kar-kış demeden ekmek pişirip sırtında taşıyarak yollara düşmesi takdire şayandır.

Rabbim herkesten razı olsun inşallah… Ülkemizde bunun gibi duygulu yardım örnekleri çoktur. Bir kaçını burada dile getirdik. İnancınız olsun bu yardımlaşma ve kaynaşma gücü imandan, İslamdan, Kur’andan, ümmeti Muhammed (s.a.s) olmaktan geliyor. Başka hiçbir şey değildir. Kardeşlerimizi, duamızdan, yardımlarımızdan ve merhametimizden hiç mahrum etmeyeceğiz. Daima onların yanında olacağız ve şunu da demeden geçmeyeceğim; Kim kielinden gelirse bu günde depremdeki kardeşlerine yardım elini uzatmasa ona da yazıklar olsun. İmanı zayıftır, kafir yardım gönderiyor Müslüman nasıl göndermeyecek!… Rabbim bu konuda devletimize, milletimize, ordumuza, polisimize, kurumlarımıza güç kuvvet versin, yar ve yardımcıları olsun.

Rabbim hastalarımıza acil şifa versin, ölenlere de rahmet eylesin. Herkese sabrı cemil ihsan etsin. Çok geçmiş olsun, ülkemizin başı sağ olsun ve son olarak ‘Vakit Kardeşlik Vakti’ diyorum.

Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

Yazarın Son Yazıları
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.