NAZAR DA HAKTIR

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla.

Yayınlama: 27.07.2023 12:40:18
77
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Nazar da haktır. Resul-ü Mücteba Efendimiz (s.a.s) bir hadis-i şerifinde nazarla ilgili olarak şöyle buyuruyor; “Göz değmesi haktır. Nazar deveyi kazana, insanı mezara sokar.” Nazara karşı alınabilecek en güzel önlem de “Maşallah” demektir. Çok güzel bir çocuk gördüğünüz zaman hemen “Maşallah” demelisiniz. Keza çocuğa nazar değdirebilirsiniz. Çok güzel bir ev, çok güzel bir hayvan, çok güzel bir araba, çok güzel bir işyeri, ya da hoşunuza giden ama sizin olmayan herhangi bir şey gördüğünüzde mutlaka “Maşallah” demeyi unutmayın. “Maşallah” derseniz nazar değmez. Müslümanlar olarak nazardan da korunmak için Allah’a (c.c.) sığınmamız lazım. Nazardan korunmak için de “Euzü Bi Kelimatillahi tammeti min şerri ma Halak” dememiz lazım. Aynı zamanda ihlas, felak, nas süreleri ve nazar ayeti de okuyabilirsiniz. Çeşitli meşhur dualar da vardır. Nazar değmesin diye her şeyimizi mümkün olduğunda insanlara görünmeden yapmaya çalışalım.

Şeyh Seyyid Abdulhakim elhüseyni yanında çalışan bir sofi anlatıyordu: “Bahçedeki güzel domatesleri el arabasıyla her gün köyün içinden dergaha getiriyorduk. Üstü açıktı domatesler herkesçe görünüyordu. Şeyh bizlere kızdı nazardan korunmak için niye üzerine bir örtü sermiyorsunuz. Şeyhin ikazına uyarak, artık her getirdiğimizde insanlara görünmesin diye üzerine bir örtü atıyorduk. O şekilde devam etmeye çalıştık.”

Anlatıyorlar; Bir köyde nazar eden bir insan varmış, bir gün köyde elektrik gitmiş karşıdaki köyün elektiriği gitmemiş bu şahıs demiş, vah, vah karşımızdaki köyün elektiriği gitmemiş bizimki gitmiş daha kelimeleri ağzında bitmemişti baktım karşıdaki köyün trafosu birden patladı. Köyün bir rüspisi ona dedi ha öyle bazen diğer yerlere de nazar et sürekli bize mi nazar edeceksin. Kendi gözleriyle şahit olanlar varmış olay gerçektir. Tanıdığımız böyle insanlardan da kendimizi korumaya çalışacağız. Teyo eminin dediği gibi hilafta yok yalanda yok…

Advert

Rabbim cümlemizi korusun halis bir amel, halis bir iman, halis bir ibadet etmeyi bizlere nasib eylesin. Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

 

Yazarın Son Yazıları
16.05.2024 14:06:53
09.05.2024 12:33:45
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.