“DİYANET’E SORALIM”

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 12.10.2023 13:51:01
225
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Kıymetli okurlarım; Diyanet TV’de ailece gönül rahatlığıyla izlenebilecek dopdolu dini programlar yayınlanıyor. Bunlardan biri de hafta içi her gün akşam saat 20.00’de başlayıp ve 21.00’de biten yaklaşık bir saat süren “Diyanet’e Soralım” programı yayınlanmaktadır. Siz değerli okurlarımıza da izlemeyi tavsiye ediyorum. Halkımızdan telefonla ve sosyal medya üzerinde gelen sorulara alanında uzman hocalar tarafından Ayet, Hadis, fıkıh delileri beyan ederek kısa, öz ve anlaşılır bir şekilde cevaplar verilmektedir. Hocalarımız ya Din İşleri Yüksek kurulu üyesi yada uzmanlarıdır. Aynı zamanda Diyanetin Vetfa kurulunda da görev yapmaktadırlar. İlim yönünde donanımlı ve ehil insanlardır. O mertebelere gelince bir sürü ilim merhalelerinden geçiyorlar. İnsan bu programı izleyince hiç aklına gelmeyen dini sorular öğreniyor. Ülkemizin her yerinden ve dış ülkelerden de arayanlar oluyor. İnsanlarımız kafasına takılan soruları soruyor, cevapları gönül rahatlığıyla alıyorlar. Günümüzde yeni meydana çıkan güncel dini meselelerde cevap verilmektedir. İnsanlar her gün dikkatlice izlerse en az günde 20 yeni dini soru ve cevapları öğrenecek. Çok güzel ve verimli bu programı insanlar zevkle izliyorlar. Ben her gece ailemle beraber bu programı izliyorum.

Diyanet, çocuklarımızı da düşünerek onlar içinde “Diyanet TV Çocuk” kanalını da bu sene açmış. Dini çizgi filmler ve dini bilgiler yayınlamaktadır. Çocuklarımıza izletelim onları alıştıralım… Kötü, çirkin ve ahlaksız filmleri izleyeceğine bu kanalı izlesinler. Dinini öğretsinler, ahlaklı, saygılı, terbiyeli çocuklar olarak yetişsinler.

Filistinli kardeşlerimiz için dua edelim. Rabbim onların yar ve yardımcısı olsun. Dua da buluşmak dileğiyle Allah’a emanet olun.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.