SİZLERDEN GELEN DİNİ SORULAR-8

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla… Kıymetli okurlar, dini konularda şahsımıza sorulan soruları ve verdiğimiz cevapları yazı köşemize taşıdık.

Yayınlama: 21.12.2023 13:19:10
Düzenleme: 21.12.2023 13:20
75
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

* Merhaba hocam Hatay’da 6 Şubat depreminde eşimi, oğlumu ve torunumu kaybettim. Rahmetli eşim, hac için ismini yazmış ve altın birikmişti. 13 sene boyunca ismi çıkmadı. Bende biriktirdiği altınları, kendime üç kızıma ve torunuma eşit bir şekilde ve birbirimize helal ederek dağıttım. Bu dinen caiz midir?

– Kıymetli kardeşim, dinen ölen bir insanın malı varislerine kalır ama varisler birbirlerini helal ederek ve eşit bir şekilde dağıtıma rıza gösterirse senin anlattığına göre dinen sakıncası yoktur. Selametle kalın.

* Merhaba hocam ikindi ve akşam namazından sonra kaza namazlarını kılabilir miyim?

– Kıymetli kardeşim, ikindi namazından sonra kerahet vaktinde kaza namazlarını akşam namazına kadar kılabilirsiniz. Aynı zamanda akşam namazından sonra yatsı namazına kadar kaza namazlarını kılabilirsiniz. Dua eder, dua bekleriz.

* Merhaba hocam zekatımı inşaat halinde olan bir camiye verebilir miyim?

– Kıymetli kardeşim, camii, medrese, kur’an kursları gibi yerlere zekat vermek dinen caiz değildir. Bu gibi yerlere zekat düşmüyor. Allah’a emanet olun.

* Merhaba hocam, her ay öğrencilere burs veriyorum. Bunu zekat olarak sayabilir miyim?

– Kıymetli kardeşim, bu her ay öğrencilere verdiğin burstan peyder pey zekatından düşürebilirsin. Dinen bir sakıncası yoktur. Selametle kalın…

* Merhaba hocam, hac için beklediğim parada zekat var mıdır?

– Kıymetli kardeşim, şayet bu sene ismin çıkmışsa, beklediğin paranın zekatını vermeyeceksin ama ismin bu sene çıkmamışsa, zekatını vereceksin… Allah’a emanet olun.

Dua da buluşmak dileğiyle, Allah’a emanet olun..

 

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.