Batman kaplıcaları…

Rahman ve Rahim olan Allah’ın adıyla…

Yayınlama: 04.01.2024 13:26:17
127
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Geçen hafta Cumartesi günü gençlik grubumuzdan Osman Toğrap, Yavuz Yerleşen, Hasan Dilegel, Veysel Adanır, Veysel Gürbüz, Yakup Fıstık ile birlikte Batman Kozluk ilçesi Taşlıdelere köyü (Hole) kaplıcalarına gittik. Akşam üzeri saat 17.00 civarından Kozluk’tan yola çıktı. Üçyol’da bulunan camide akşam namazını hep beraber cemaatle kıldık. Cami içi soğuktu ve bir elektrik sobası bile yoktu. En azından orada sıcak bir ortam sağlanırsa namaz kılan cemaat sıcak bir ortamda namaz kılar. Umarım bu eksiklik giderilir. Cemaatle namaz bizim şiarımızdır.

Namaz sonrasında yolumuza koyulduk ve yolda sis vardı. Dini sohbet, hal hatır sorarak yolumuza yavaş, yavaş gitmeye çalıştık. Kaplıcaya vardık ve Hole otele gittik. Resepsiyona ücretimizi verdik. Ücret kişi başı 80 liraydı ve fiyat pahalıydı. Ne yapalım pahalılığa alışmışız. Bu ülkenin kaderi olmuş… Gereken hazırlığımızı yaptıktan sonra havuza girdik. İçerdeki havuz çok sıcaktı ve insan bunalıyordu. Dışarıdaki havuz çok güzeldi. Sıcaklığı dengeliydi insan hiç rahatsız olmuyordu. Bizler hep dışarıdakini tercih ediyorduk. Yanımızda çiğköfte, soda ve meyve de getirmiştik. Getirdiklerimizi yemek için havuz sefasına biraz ara verdik… Aradan sonra tekrar havuza daldık ve yaklaşık bir saat kaldıktan sonra havuzdan çıktık. Duşumuzu aldıktan sonra otelden ayrıldık. Otel hizmeti iyiydi… Saat 21.00 civarında kazasız ve belasız bir şekilde Kozluk’a vardık. Ara sıra gezmek ve seyahat etmek insana iyi gelir. İnsan stresini atar, içini boşaltır. İşte bizlerde gençlik grubumuzla ara sıra böyle turlara çıkıyoruz. Ünlü düşünür Malcolm dediği gibi; “Seyahat insanın dünyasını genişletir.”

Kaplıca suları, kireç, romatizma, cilt hastalıklarına, stres hastalıklarına ve birçok hastalıklara iyi gelmektedir. Şifa dağıtıyor ve gidenler muhakkak faydasını görecekler. Termal suyun sıcaklığı 84.5 derecededir. Üfleme sistemiyle 39, 45 dereceye indiriliyor. Kaplıcada bulunan tesis 1994 yılından beri hizmet verilmektedir.

Filistin için dua da buluşalım.

Yazarın Son Yazıları
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.