Ümmetin ayı Ramazan-ı Şerif

Peygamberimiz (S.A.V.) Ramazan-ı Şerif yaklaştığı zaman,“Ramazan ayının gölgesi üzerinize düştü, haydi bakalım gayret kuşaklarını kuşanın, ona göre hazırlanın” diye buyurmuştur.

Yayınlama: 07.03.2024 16:06:56
89
A+
A-
Mehmet Sabaz biyografi:

Biz de onun ümmeti olarak efendimizin (S.A.V.) sünnetine uyuyoruz ve inşallah önümüzdeki Pazartesi günü oruçlu olacağız. Resulü Müctebâ (S.A.V.) bir hadis-i şerifinde şöyle buyuruyor: “Recep Allah’ın ayı, Şaban benim ayım, Ramazan ümmetimin ayıdır.” Bütün zamanlar, bütün mekânlar Yüce Allah’ındır (C.C.) ama Rabbimiz (C.C.) müminlere lütufta bulunmak için bazı vesileler var etmiştir. Cenabı Hakk (C.C.) lütfetmiş, şimdi bizim ayımız olan mübarek Ramazan geldi çattı. Resulullah efendimiz (S.A.V.) Ramazan ayı gelince farklı bir hazırlık yapar, özel bir gayret gösterirmiş ve aile efradını da uyarırmış.

Ramazan-ı Şerif geldiğinde biz Müslümanlar da kendimize göre bir program yapmalıyız. Kesinlikle oruçtan kaçmak için bahane aramayacağız, teravih namazından kaçmak için bahane aramayacağız, namazlarımızı vaktinde cemaatle kılacağız ve buna benzer konularda özel hassasiyet göstereceğiz. Evvela, ‘Ramazan’ kelimesi Kur’an-ı Kerim’de geçiyor. Bakara Suresi, 185’inci Ayet-i Kerime’de Yüce Allah (C.C.) şöyle buyuruyor: “O (sayılı günler), doğruyu eğriden ayırma, gidilecek yolu bulma konusunda açıklamalar ve insanlara rehber olarak Kur’an’ın indirildiği Ramazan ayıdır. Artık içinizden kim bu aya yetişirse onu oruçlu geçirsin. Kim de hasta veya yolcu olursa, başka günlerden sayısınca tutar. Allah sizin için kolaylık istiyor, güçlük çekmenizi istemiyor. Sayıyı tamamlamanız, size doğru yolu göstermesinden ötürü Allah’ı tazimle anmanız için ve şükredesiniz diye (uygun hükümler gönderiyor).”

Peygamber (S.A.V.) söylediği gibi, O’nun tarif ettiği gibi bir insan Ramazan ayını oruçlu geçirirse geçmiş günahlarının hepsi affedilir. Bir Müslüman olarak bizim böyle bir fırsatı kaçırmamamız lazım. Ramazan-ı Şerif, kıyamet günü, “Allah’ım beni onlara gönderdin, beni onlara hediye ettin. Fakat ‘bu’ benim kıymetimi bilmedi, bu fırsatı ganimet bilmedi” diye şikayet edecek. Ramazan-ı Şerif’in kıyamet günü bizden şikâyetçi olmaması için elimizden geleni yapalım.

Yazarın Son Yazıları
25.04.2024 14:31:12
18.04.2024 14:21:12
21.03.2024 14:22:39
14.03.2024 12:09:40
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.